Entingen

Honden.

Om ziekte uitbraken te voorkomen, zijn de volgende entingen in ons pension verplicht:

  • De cocktail enting (parvo, hondenziekte, ziekte van Weil, HCC, para-influenza)

             Dit is een enting die jaarlijks herhaald moet worden. Tijdens het verblijf van uw hond mag de enting niet verlopen.

  • De kennelhoest (Bordetella)

Dit is een enting die jaarlijks herhaald moet worden. Er zijn dierenartsen die deze enting niet standaard geven vraag dit dus even na bij uw dierenarts. Tijdens het verblijf van uw hond mag de enting niet verlopen.

 

Als uw hond nog nooit geënt is dan moet de enting worden geboosterd met een tweede enting. U haalt dan bij de dierenarts de enting en na 3 weken herhaald u die enting. een week na de 2e enting mag de hond bij ons logeren. begin dus minimaal 4 weken van te voren met de enting.

  

Als u uw hond komt brengen en het blijkt dat hij/zij niet voldoende geënt is, zijn wij verplicht om de hond alsnog de volledige enting te geven(dit op kosten van de eigenaar) en de hond een week afgezonderd van de andere honden in quarantaine te zetten. Hier zitten hogere kosten aan verbonden dus zorg er voor dat uw hond voldoende is ingeënt.

 

Ook is het wettelijk verplicht om het entingsboekje of dierenpaspoort mee te nemen als u uw hond komt brengen. in het entingsboekje moeten de geldige entingen staan. Dit kunt u zelf controleren door naar de nummers te kijken die zijn omcirkeld bij de sticker van de enting. Het gaat voor ons om de nummers 3 t/m 8.

 

Wij gaan ervan uit dat uw hond voldoende ontvlooid en ontwormd is als u hem/ haar komt brengen. om zowel besmetting thuis als bij ons te voorkomen is het slim om zowel bij brengen als halen uw hond te ontwormen en te ontvlooien. Wij kunnen namelijk geen 100% garantie geven.

 

Katten.

Om ziekte uitbraken te voorkomen, zijn de volgende entingen in ons pension verplicht:

  • De kattenziekte (Kattenparvo)
  • De niesziekte (calicivirus en Rhinotracheitisvirus)

Dit zijn entingen die jaarlijks herhaald moeten worden. Tijdens het verblijf van uw kat mag de enting niet verlopen. Als uw kat  nog nooit geënt is dan moet de enting worden geboosterd met een tweede enting. U haalt dan bij de dierenarts de enting en na 3 weken herhaald u die enting. een week na de 2e enting mag de hond bij ons logeren. begin dus minimaal 4 weken van te voren met de enting.

 

Als u uw kat komt brengen en het blijkt dat hij/zij niet voldoende geënt is kunnen wij uw kat helaas niet aannemen en zult u op korte termijn opzoek moeten gaan naar een ander onderkomen voor uw kat. Zorg er daarom altijd voor dat uw kat voldoende is geënt.

 

Wij gaan ervan uit dat uw kat voldoende ontvlooid en ontwormd is als u hem/ haar komt brengen. om zowel besmetting thuis als bij ons te voorkomen is het slim om zowel bij brengen als halen uw hond te ontwormen en te ontvlooien. Wij kunnen namelijk geen 100% garantie geven.

 

Konijnen.

Om ziekte uitbraken te voorkomen, zijn de volgende entingen in ons pension verplicht:

  • De Myxomatose
  • De VHS-virus (ook wel RHD of VHD genoemd)

Dit zijn entingen die jaarlijks herhaald moeten worden. Tijdens het verblijf van uw konijn mag de enting niet verlopen. Een bevestiging van de enting is verplicht, dit kan een entingsboekje zijn of een rekening van de dierenarts. Neem deze bevestiging mee als u uw konijn komt brengen.