Honden

Dierenopvang Zevenhoven beschikt over een aantal mooie en ruime binnen verblijven. De binnen verblijven zijn voor de helft voorzien van vloerverwarming zodat uw hond zelf kan kiezen of hij/zij warm of koel wilt liggen. Uw hond komt als dat gaat, samen met een passend maatje in één verblijf. Iedere hond heeft een eigen mand of kleed. Honden uit hetzelfde gezin komen uiteraard bij elkaar in het verblijf tenzij dit door de eigenaar anders wordt aangegeven.

 

Helaas kunnen wij, om diverse redenen, geen plaats meer bieden aan de onderstaande honden rassen en kruisingen van deze rassen:

 • Bull mastiff
 • Pit bull
 • Engelse bulldog
 • Amerikaanse bulldog 
 • Chihuahua
 • Herder (Australische herder vangen wij wel op)
 • Stafford
 • Boerboel
 • Cane corso
 • Mastino
 • Husky
 • Rottweiler
 • Akita

Wij nemen ook geen ongecastreerde reuen, ongesteriliseerde teefjes of huisdieren die suikerziekte hebben en dus 2x per dag geprikt moeten worden, aan.

 


Uitlaat.

Uw hond gaat 3x per dag in de groep mee naar buiten. Onze ruime grasvelden zijn gedeeltelijk overkapt zodat de honden tijdens slecht weer kunnen schuilen. Deze groepen stellen wij met zorg samen.

 

Eten, drinken en medicatie.

Uw hond krijgt 2x per dag voer. Dit kan eigen voer zijn of ons voer. De honden eten altijd onder toezicht. Wij zorgen ervoor dat uw hond ook echt zijn eigen eten binnen krijgt.

Er staat altijd vers water in het verblijf en dit word 3 x per dag bijgevuld.

 

Medicatie geven is geen probleem mits dit van te voren wordt aangegeven. Schrijf goed en duidelijk op hoeveel en hoe de medicatie gegeven moet worden zodat er geen misverstanden ontstaan.

 

Wij prikken geen honden voor suiker. 

Verschillende verblijven.

Wij hebben verschillende verblijven beschikbaar, zo is het mogelijk om een verblijf te kiezen met vrije uitloop naar buiten. De honden kunnen zelf overdag via een groot luik naar buiten of naar binnen. 'S nachts gaat dit luik dicht en kunnen ze binnen lekker slapen. Overdag gaan de honden ook nog met de normale uitlaat mee op het veld.

Deze luiken kunnen niet gebruikt worden van 1 november t/m 1 maart. Dit vanwege het feit dat we het graag warm houden binnen en dit niet goed mogelijk is met de luiken open.

 

Ook is het mogelijk om voor een verblijf te kiezen met een grasveld. Hier zitten de honden dan vaak alleen per verblijf. Deze verblijven worden voornamelijk gebruikt voor honden die niet in de groep mee uitgelaten kunnen worden. U kunt ons altijd vragen welke mogelijkheden er zijn.

 

Wassen.

Wilt u als u uw hond komt ophalen een fris ruikende en schone hond ontvangen dan is dit mogelijk. Wel hebben wij het liefst dat u uw hond dan 's avonds op komt halen. Dit omdat wij 's ochtends geen tijd hebben om uw hond te wassen en te föhnen. Komt dit niet uit dan wassen wij uw hond de avond ervoor. Wel wordt hij/zij dan 's ochtends nog uitgelaten en kunnen wij dus niet garanderen dat hij/zij schoon blijft.

 

Castratie/sterilisatie.

U dient uw hond, als u hem/ haar bij ons wilt laten logeren, vanaf 1 jaar te laten castreren/steriliseren.

chemische castratie is voor ons niet voldoende.

 

Entingen.

Klik op de onderstaande link voor de vereiste entingen. Dit is zeer belangrijk!

  

Tarieven.

Klik op de onderstaande link voor de actuele tarieven.